מדעי המחשב
תואר ראשון במדעים
מדעי המחשב הוא תחום צעיר שהתפתח בעיקר בארבעת העשורים האחרונים והפך למרכיב מרכזי בחיינו במגוון תחומים כגון: תעשיה, עסקים, חינוך, ועוד. למחשבים קיימת השפעה עצומה על הדרך בה אנו חיים, חושבים ופועלים.
התחום של מדעי המחשב משתנה ומתפתח בקצב מהיר. לכן מטרתו של התואר במדעי המחשב היא לתת בסיס תיאורטי ויישומי, להקנות כלים שיאפשרו להסתגל בקלות לכל טכנולוגיה חדשה שתופיע וללמד את העקרונות שעומדים בבסיסו של התחום. כגון: מבנה המחשב, מבני נתונים ואלגוריתמים, מערכות הפעלה, שפות תכנות, חישוביות, סיבוכיות ועוד. מדעי המחשב אינם עוסקים רק בטכנולוגיית מחשבים, שימושי מחשב, או תכנות במובן הצר של המילה, אלא הם מדע שיש לו מרכיב של חשיבה מתמטית מופשטת ומרכיב הנדסי. תכנית הלימודים של האוניברסיטה הפתוחה מתמקדת בשני המרכיבים.
לאורך לימודיהן, הסטודנטיות עוסקות בשלל היבטים יישומיים ועיוניים המהותיים לתחום מדעי המחשב, לרבות פיתוח ובדיקות יעילות של אלגוריתמים, סוגיות באבטחת מידע ובהצפנה, תקשורת מחשבים, מערכות הפעלה וטכנולוגיות נוספות לכריית מידע ולניהול ידע. כך הם מפתחים מיומנויות אנליטיות שחשובות להשתלבות בחברות הייטק במשק.
המכללה מקנה תואר מטעם האוניבריסיטה הפתוחה, תואר הנחשב יוקרתי בתעשיית ההייטק ובמשך בלימודים באוניברסיטאות היוקרתיות ביותר בעולם.
סגל המרצים במחלקה הם מבכירי אנשי המקצוע המובילים בתחומם המקצועי והמחקרי. הם חושפים בפני הסטודנטיות את עולמם וניסיונם העשיר שצברו במהלך שנות עבודתם בארץ ובחו"ל.
הסגל האקדמי והמנהלי מעניקים יחס אישי ותומך לאורך תקופת הלימודים וגם לאחר מכן, כבוגרות המכללה.
בתום הלימודים אחוז גבוה מבין בוגרות המכללה משתלב בעבודה.
המכללה מסייעת בהשגת מלגות.
קורסי תשתית במתמטיקה:
חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי , אלגברה לינארית, מתמטיקה בדידה: תורת הקבוצות, קומבינטוריקה ותורת הגרפים, סטטיסטיקה והסתברות.
קורסי חובה במדעי המחשב:
מבוא למדעי המחשב ושפת JAVA, מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים, אוטומטים ושפות פורמליות, אלגוריתמים ועוד.
פיזיקה:
קורסי בחירה במדעי המחשב.
הלימודים מתקיימים במסלול יום במהלך 4 שנים (8 סמסטרים) הכוללות חטיבות לימוד עיוניות ומעשיות ומוקדי למידה.
- מהנדסי תוכנה
- פיתוח תוכנה
- עיבוד מידע
- פיתוח יישומי אינטרנט
- פיתוח רשתות ותקשורת
- אפיון מערכות ממוחשבות ומוצרים עתירי תוכנה
- הטמעת טכנולוגיות מידע בארגונים
- גרפיקה ממוחשבת
- הוראת מדעי המחשב
- מחקר במדעי המחשב
- חברות היי-טק
- חברות תעשיה: סיסקו, אינטל, צ'ק-פוינט, מיקרוסופט, י.ב.מ. ועוד
- שירותי הביטחון
- בנקים ופיננסים
- המגזר הציבורי והפרטי ועוד